Tips tegels zetten

19 juni 2014, Reactie 0
Tips tegels zetten

Volgens ons is tegels zetten vakmanschap. Wil je toch zelf tegels zetten, volg dan deze tips:

Tip 1:

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt (Voorstrijk, waterpas, tegellijm, elastische hoeklijn met tegelklemmen, tegelkruisjes, stellatten, lijmkam (tandkam), rolmaat, tegelsnijder, beugelzaag met tegelzaagblad, breekstang, boormachine (+ opzetstukken), tegelcirkelsnijder (verstelbaar), papegaaientang / tegeltang, voegmiddel, rubber rakel, vochtige spons & droge doek).

Je werkt met tegellijm. Dat droogt. Even naar de bouwwinkel ten tijde van het tegels zetten is er niet bij.

Tip 2:

Maak een tegelplan, zodat bekend is waar welke tegels moeten komen en er geen mislukte randen van bijvoorbeeld 3 cm ontstaan.

Tip 3:

Bij een buitenhoek laat je aan de ene kant de tegels precies zo ver uitsteken als een tegel met tegellijm dik is. Op deze manier sluit de hoek mooi wanneer je de andere kant betegelt. Bij een binnenhoek laat je juist een rand van 5mm over, zodat de tegels ruimte hebben om uit te zetten.

Tip 4:

Bereken vooraf wat voor gaten je moet maken in de tegels (elektra, leidingen etc) en zorg ervoor dat de benodigde materialen binnen handbereik liggen. Houd in het tegelplan rekening met de gaten.

Tip 5:

Bij het boren van gaten eerst aftekenen en schilderstape plakken. Boor vervolgens door het schildertape heen. Dit vermindert de kans op het barsten van de glazuurlaag of de gehele tegel. Ook bij kleine barstjes direct een nieuwe tegel gebruiken, en niet de op het eerste oog de slechts licht gebarsten tegel.

Tip 6:

Bij het gebruik van grote tegels is vaak ook een grotere tegelsnijder dan een standaardtegelsnijder nodig.

Tip 7:

Voorstijk, tegellijm en voegsel hebben allen tijd nodig om te drogen. Plan minimaal drie verschillende tijdstippen in voor het zetten van het geheel.

Tip 8:

Bij zware tegels loop je het risico dat de onderste rij tegels wegzakt. Voorkom dit door wigjes of een steunlat te plaatsen.

Tip 9:

Tegels zetten gaat onlosmakelijk verbonden met snijverlies. Koop dus altijd ongeveer 10% meer tegels dan het te betegelen oppervlak.

Tip 10:

Bij het kopen van tegels rond je het aantal te kopen pakken af naar boven. Bijvoorbeeld: het te betegelen oppervlakte is 40 m². 10% extra voor snijverlies maakt tegels voor 44 m². Als er 1,2 m² in een pak zit, bestelt u 44/1,2= 36,67 pak. Afgerond naar boven koopt u dus 37 pakken tegels.

Aanvraag vrijblijvende offerte - Tegelwerk

Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt één van onze tegelzetters contact met u op voor een vrijblijvende offerte en een gratis adviesgesprek op locatie.

Persoonlijke gegevens

Uw naam*

Uw e-mail* (voor het versturen van dit formulier)

Uw telefoonnummer*

Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

Werkzaamheden

Straat + huisnummer*

Plaats*

Omschrijving werkzaamheden, Bijzonderheden en/of vragen*:

Foto's (niet verplicht)


Vul de anti-spamcode in:*
captcha

Kaarsrecht tegels zetten is vakmanschap

Kaarsrecht tegels zetten door vakmannen

Lees verder

Neem contact op voor meer informatie

Neem contact op voor meer informatie

Contact

Tegelzetter nodig?

Neem contact op!