Stappenplan wandtegels zetten

19 juni 2014, Reactie 0
Stappenplan wandtegels zetten

Volgens ons is tegels zetten vakmanschap. Wil je toch zelf tegels zetten, volg dan dit stappenplan:

Stap 1

Zeker in natte ruimtes maar eigenlijk bij iedere tegeloppervlak is een degelijke voorstrijk onontbeerlijk. Een voorstrijk zorgt ervoor dat de tegellijm hecht en de tegels in een later stadia niet barsten. Maak voor het gebruik van voorstrijk de ondergrond vuil-, stof- en vetvrij. Houd er rekening mee dat voorstrijk moet drogen.

Stap 2

Bij het betegelen van een wand begin je met het tekenen van een horizontale lijn op de wand. Gebruik hiervoor de waterpas en de stellatten.

Gebruik ongeveer het midden (gezien vanaf plafond en vloer) en houd je aan het tegelplan. Dit zorgt ervoor dat je zowel bij plafond als vloer goed uitkomt.

Stap 3

Breng de tegellijm op een klein oppervlak boven de horizontale lijn aan op de wand en strijk hier met de lijmkam doorheen. Pak de eerste tegels en plaats ze één voor één horizontaal en waterpas boven de horizontale lijn. Gebruik altijd tegelkruisjes om gelijkmatige voegafstanden te bewerkstelligen. Duw de tegels gelijkmatig en met een schuivende beweging aan en zorg dat er tegellijm onder de gehele tegen zit. Houd je goed aan het tegelplan!

Stap 4

Nu de eerste tegelrij gezet is, gebruik je als leidraad voor de volgende tegelrij de elastische hoeklijn met tegelklemmen die je op de uiteinden van de eerdergelegde tegelrij vastzet. Op deze manier blijf je horizontaal en waterpas werken. Werk op deze manier de hele wand af. Verwijder lijmresten uit de voegen. Herhaal stap 1-4 voor iedere wand in de ruimte. Afhankelijk van de gebruikte tegellijm dient het geheel nu te drogen. Meestal is één dag voldoende

Stap 5

Nu de tegels gezet zijn en de lijm gedroogd is, is het tijd voor het voegen. Met een rubber rakel strijk je de voegmassa diagonaal over het tegelvlak. Zorg ervoor dat alle voegen goed gevuld zijn. Vervolgens mag je de overtollige voegmassa verwijderen. Na het uitharden maak je het gevoegde tegeloppervlak met een vochtige doek schoon, waarna je het geheel met een droge doek napoetst.

Aanvraag vrijblijvende offerte - Tegelwerk

Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt één van onze tegelzetters contact met u op voor een vrijblijvende offerte en een gratis adviesgesprek op locatie.

Persoonlijke gegevens

Uw naam*

Uw e-mail* (voor het versturen van dit formulier)

Uw telefoonnummer*

Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

Werkzaamheden

Straat + huisnummer*

Plaats*

Omschrijving werkzaamheden, Bijzonderheden en/of vragen*:

Foto's (niet verplicht)


Vul de anti-spamcode in:*
captcha

Kaarsrecht tegels zetten is vakmanschap

Kaarsrecht tegels zetten door vakmannen

Lees verder

Neem contact op voor meer informatie

Neem contact op voor meer informatie

Contact

Tegelzetter nodig?

Neem contact op!